Экспертно

Фонд держмайна продав державну агрокомпанію з готелем у Києві за 43 мільйони

готель,колос

Фонд держмайна провів аукціон із приватизації держкомпанії "Сільськогосподарське підприємство "Земельний фонд", яке володіло будівлями та земельними ділянками в Київській та Житомирській областях, включно з готелем "Колос" у Києві.

Про це повідомив голова Фонду Віталій Коваль.

За його словами, ціна активу зросла більше ніж у п’ять разів – зі стартової 8,5 млн грн до переможних 43,1 млн грн. За актив змагалися 10 компаній.

У складі майнового комплексу – будівлі та земельні ділянки у Київській та Житомирській областях. Зокрема готель у Києві площею 1,8 тис. кв. м.

Переможцем аукціону стала зареєстрована наприкінці 2022 року у Києві компанія "Український ваговий стандарт", яка займається виробництвом металоконструкцій.

Бенефіціарка та власниця компанії – Оксана Комарова.Їй також належить частка в компанії ремонту промислової техніки "Чесна вага".

"Такі результати вкотре підтверджують зацікавленість українського бізнесу інвестувати у вітчизняну економіку. А надходження від аукціону поповнять державну скарбницю, із якої фінансуються Збройні Сили України", – зазначив Коваль.

Автор: Галина Ялівець