Экспертно

Ситуація на фронті: протягом минулої доби відбулося 115 бойових зіткнень

Читать на русском Read in English

Ситуація на фронті: протягом минулої доби відбулося 115 бойових зіткнень

Ситуація на фронті : протягом минулої доби відбулося 115 бойових зіткнень

Українські військові відбили 33 атаки противника на Бахмутському напрямку, утримали позиції та відбили штурми окупаційних військ на Херсонському напрямку. Ракетні війська вдарили по 2 радіолокаційних станціях противника.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Російські обстріли

Минулої доби сталося 115 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 5 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 90 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Зруйновано та пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури.

Від авіаційних ударів постраждали:

  • Леонівка Чернігівської області;
  • Усок Сумської області;
  • Липці, Веселе, Ненудне, Мала Вовча, Борова Харківської області та місто Харків;
  • Стельмахівка та Серебрянське лісництво Луганської області;
  • Торське, Семенівка, Парасковіївка, Часів Яр, Костянтинівка, Архангельське, Калинове, Новокалинове, Очеретине, Яснобродівка, Карлівка, Новопокровське, Євгенівка, Воздвиженка, Олександропіль, Макарівка, Старомайорське, Велика Новосілка та Урожайне Донецької області;
  • Мала Токмачка Запорізької області;
  • Михайлівка, Львове, Кринки та Кізомис Херсонської області.

Під артилерійським вогнем було понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація на фронтах

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на небезпечні напрямки.

На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 9 атак у районах населених пунктів Берестове та Новосергіївка Харківської області та Стельмахівка у Луганській області.

На Лиманському напрямку відбито 13 атак, скоєних противником за підтримки авіації, в районах населених пунктів Твердохлібове, Невське та Серебрянське лісництво Луганської області; Терни, Торське та південніше Зарічного Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 33 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Нове, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Роздолівка та Часів Яр Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне становище.

На Авдіївському напрямі нашими захисниками відбито 24 атаки в районах населених пунктів Архангельське, Новокалинове, Очеретине, Сокіл, Соловйове, Семенівка, Орлівка та Нетайлово Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався витіснити наші підрозділи з рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Георгіївка та Урожайне Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 7 разів атакував позиції наших захисників у районі Старомайорського Донецької області та Новодарівки Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, минулої доби, зробив 3 безуспішні атаки на позиції наших військ.

У той же час наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам шкоди в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення.

Втрати ворога

Минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 5 районах зосередження особового складу противника.

Підрозділами ракетних військ було завдано ураження по 1 району зосередження особового складу та 2 радіолокаційних станціях противника.