Экспертно

У Броварській громаді закуплять оздоровчі путівки для дітей загиблих захисників

У Броварській громаді закуплять оздоровчі путівки для дітей загиблих захисників

Для 35-ти дітей із Броварської громади, чиї батьки або матері загинули на війні в лавах ЗСУ, закуплять путівки на оздоровлення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Трибуну-Бровари".

Саме така кількість дітей погодилась відпочивати по цій Програмі без батьків,

– розповіла на "бюджетній" комісії в.о. начальника управління соцзахисту населення Тетяна Каштанюк.

Загалом на оздоровлення дітей, які втратили одного з батьків на війні і готові відпочивати самостійно (переважно – підлітки), на початку року планувалось закупити 65 путівок на суму 1 млн 100 тис.₴ Однак лише 35 дітей із 79 сімей погодились на пропозицію їхати відпочивати без супроводу дорослих. Відтак на минулій сесії депутати ухвалили рішення закупити необхідну кількість путівок (35) на суму 590 тис.₴, а решту коштів із запланованих на цей захід – 510 тис. гривень, перадресували на іншу програму оздоровлення дітей із більш розширеним переліком категорій. Таким чином зможуть закупити більше путівок для інших категорій дітей, які цього потребують.

Своєю чергою Тетяна Каштанюк зауважила, що матері (батьки) дітей, які виявили бажання відпочивати окремо, також зможуть скористатись правом на щорічне оздоровлення, але вже по іншому заходу Програми. Також є варіант відпочинку для осіб із сімей загиблих Героїв по путівках для дітей разом із батьками (опікунами).

Нагадаймо, що учні Броварського ліцею №7 здобули перемогу в Національному конкурсі комп’ютерних проєктів Informatrix Ukraine 2024.