Экспертно

Зять загиблого мера Гостомеля займається підривною антиукраїнською діяльністю

Зять загиблого мера Гостомеля займається підривною антиукраїнською діяльністю

Зять загиблого мера Гостомеля Юрія Прилипка Ростислав Скуратівський з-за кордону фінансує критику влади Київщини та просуває проросійські наративи

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Київська область онлайн".

Останніми місяцями в інформаційному полі Київщини невелика групка пропагандистів пробує створювати альтернативну інформаційну реальність. Очолює цю групку Ростислав Скуратівський, який після початку повномасштабного вторгнення росії покинув Україну та постійно мешкає в Іспанії.

Особливо активно вони діють у Гостомельській та Бородянській громадах, де до початку війни Скуратівський займався земельними махінаціями та освоював бюджетні кошти. Зараз Скуратівський та його спільники через створені ними інформаційні сторінки та ботів у фейсбуці розпалюють протистояння у нашому суспільстві: "відбудова у постраждалих громадах йде помалу", "всюди зрада та всюди корупція". Пишуть замовні статті з негативом у бік голови Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченка та заступника керівника Офісу Президента Олексія Кулеби, які займаються процесами відбудови Київщини.

Особливо багато уваги Скуратівський та його спільники приділяють церковній темі, захищаючи московський патріархат на Київщині та просуваючи відверто проросійські наративи.

Нагадаймо, що голова Гостомельської ОТГ Юрій Прилипко загинув 3 березня 2022 року у Гостомелі дорогою до моста в Ірпені: по автомобілю, в якому рухався Юрій, російська армія відкрила вогонь.