Экспертно

У Києві судитимуть сімейного кривдника

За вчинення домашнього насильства відносно матері та відмову проходження відповідної корекційної програми, чоловікові загрожує до двох років обмеження волі. Досудове слідство завершено.

Наприкінці червня минулого року до поліції Києва надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що вже тривалий час вона потерпає від принижень та погроз з боку сина. Поліцейські сектору протидії домашньому насильству Дніпровського управління поліції склали на порушника адміністративний протокол за ч. 1 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як розповів начальник сектору протидії домашньому насильству Дніпровського управління поліції, Владислав Близнюк, на початку липня постановою Дніпровського районного суду м. Києва чоловіка було визнано винним у вчиненні правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт строком на 30 годин:

«Крім цього, киянина 1995 року народження, суд направив до районного Управління соціального захисту населення для проходження тримісячної програми для кривдників, передбаченої Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Проте, порушник до зазначеної установи не з’явився, попри те, що ми двічі попереджали його про наслідки такої поведінки. Тож у подальшому ми передали цю інформацію слідчим, які розпочали кримінальне провадження за частиною першою статті 390-1 Кримінального кодексу України – умисне ухилення від проходження програми для кривдників особою, щодо якої такі заходи застосовані судом».

Днями слідчі територіального підрозділу, під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури м. Києва, завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду для розгляду справи по суті. За скоєне порушнику загрожує до двох років обмеження волі.

Відділ комунікації поліції Києва