Экспертно

Сирський розповів про ситуацію на лінії фронту

Сирський розповів про ситуацію на лінії фронту

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів, що 29 лютого ситуація в районі проведення операції Сил оборони України залишається складною

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Олександра Сирського.

Ворог продовжує активні наступальні дії на багатьох напрямках лінії фронту. Особливо напружена ситуація склалася на Авдіївському та Запорізькому напрямках, де російські штурмові підрозділи намагаються прорвати оборону українських військ і захопити населені пункти Тоненьке, Орлівка, Семенівка, Бердичі, Красногорівка.

Під час роботи в окремих командирів були виявлені певні прорахунки у володінні обстановкою та оцінці противника, що безпосередньо вплинуло на стійкість оборони на окремих напрямках. Командування вжило заходів для виправлення ситуації на місці, з виділенням додаткового ресурсу боєприпасів та матеріальних засобів, а також необхідних резервів.

Сирський відзначив мужність, стійкість і героїзм військовослужбовців 3 штурмової та 25 окремої повітряно-десантної бригад. Вони сміливими та рішучими діями вибили противника, який прорвався на околицю Орлівки.

Нагадаймо, що за минулу добу ворог втратив ще 1150 військових та 23 танки.