Экспертно

На війні загинув військовий, журналіст Дмитро Сінченко, який писав про будні на фронті

Читать на русском

На війні загинув військовий, журналіст Дмитро Сінченко, який писав про будні на фронті

На війні загинув військовий, журналіст Дмитро Сінченко, який писав про будні на фронті

На фронті загинув військовослужбовець, журналіст Дмитро Сінченко.

Про це повідомила його колишня дружина Олена Сінченко 8 березня у фейсбуці.

Вона не уточнила, за яких обставин і де загинув Дмитро. Додала, що про дату та час прощання з Дмитром повідомить пізніше.

Олена зазначила, що Дмитро дуже філософськи й особливо ставився до життя і смерті. Тому вона просить, щоб сум був світлим.

“Я би не хотіла писати цей пост. Ніколи, за жодних обставин. І зараз не хочу. Але це легше ніж говорити кожному окремо. А ще дуже складно писати про Діму у минулому часі. У Дмитра була одна велика любов – Україна. Він мріяв про її світле майбутнє і намагався робити все, щоб прийти до нього, як можна швидше. Він нею жив і за неї ж віддав життя. Він був світлою, розумною, щирою, принциповою людиною”, – написала вона.

Вшанувати його пам’ять вона запропонувала так: “Не беріть і не давайте хабарів. Боріться за свої права. Живіть по совісті і по Конституції. Говоріть українською, читайте українське, слухайте українське. Декомунізуйте та дерусифікуйте себе і простір навколо себе. Повірте, він радітиме, де б не був”.

“Вічного йому життя і теплого прийому у Сварожих чертогах. Я дякую тобі за те, що обрав захищати нашу Україну. Дякую, що був. Дякую за сина — це світло, яке світить найяскравіше і найтепліше. І знай, я пам’ятатиму про тебе. У всіх галактиках, у всіх світах”, – зазначила Олена Сінченко.

Дмитро Сінченко (позивний “Перун”) – боєць Української добровольчої армії (УДА) з Кропивницького. Приєднався до УДА після початку повномасштабного вторгнення 24 лютого.

Дмитро – автор Тижня, Радіо Свобода. Для Тижня писав матеріали про будні бійців на фронті. Останній репортаж вийшов 24 серпня 2023 року.

Із 2012 року очолював ГО “Асоціація політичних наук”. Політичний аналітик, блогер, публіцист.

З 2014 року долучався до волонтерства для армії, згодом і сам став військовим-добровольцем – в УДА.

Дмитро Сінченко став 73-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії проти України.