Экспертно

Очільник ДОТ Жумаділов повертає одіозних Гринкевичів до системи забезпечення ЗСУ

Арсен Жумаділов

Керівник "Державного оператора тилу" Арсен Жумадилов вирішив повернути до числа постачальників їжі для ЗСУ компанію з орбіти корупціонерів Гринкевичів, які роками крали на військових тендерах. Про це повідомляє політичний експерт, громадський діяч Назар Приходько.

За словами Приходька, напередодні ДОП під керівництвом Жумадилова провалив два тендери на закупівлю продуктів харчування для Збройних Сил України.

Після цього підприємство уклало прямі договори з ТОВ "БУСЬКИЙ КОНСЕРВНИЙ ЗАВОД", підписувачем та засновником якого є Олександр Лапшин, тісно пов’язаний із родиною Гринкевичів. Саме на нього після відкриття кримінальних проваджень Гринкевичі почали листувати своє майно.

Крім того, це ТОВ вже потрапляло у скандал через жахливу якість продукції.

"Нацгвардія колись криком кричала від тушонки із жил, сала та шкіри, яку не можна було давати навіть собакам і яку постачало це підприємство" , — каже Приходько.

Експерт нагадав, що після корупційного скандалу Міноборони розірвало із Гринкевичами всі договори. Натомість створений ДОТ на чолі з Жумаделовим підписав нові: ніби і міністр на коні, і Гринкевичі залишилися.

“З одного боку, пан Жумадилов з кожної праски волає про “безкомпромісну боротьбу з мафією”, “харчових баронів”, “злочинну систему” і ось це все, а з іншого – бере за руку номіналів Гринкевичів, на яких ті переписують своє майно, та укладає договори з компанією, що входить до групи Гринкевичів. Укладає, зауважу, без Prozorro, без торгів, навіть без імітації конкурсу” , – обурюється експерт.

На його думку, щодо Жумадилова тепер має ухвалити рішення міністр оборони.

“У мене питання до міністра Умерова та уряду загалом – повернення Жумаделовим Гринкевичів вам недостатньо? Що ще має зробити ця людина для вашої ганьби та знищення забезпечення армії, щоб кадрові висновки були зроблені?” , – зазначив Приходько.

Нагадаймо, голова новоствореного «Державного оператора тилу» Арсен Жумадилов двічі з початку року зірвав торги на постачання їжі для ЗСУ через майданчик Прозорро.