Экспертно

Китай та НАТО обговорили незаконне вторгнення РФ в Україну

Читать на русском

Китай та НАТО обговорили незаконне вторгнення РФ в Україну

Китай та НАТО обговорили незаконне вторгнення РФ в Україну

Представники Міністерства оборони Китаю та Північноатлантичного альянсу провели в Пекіні 8-й діалог з питань політики безпеки, однією з головних тем якого стало російське вторгнення в Україну, що триває.

Про переговори йдеться в повідомленні Міноборони КНР.

«Сторони обмінялися думками щодо комунікації між військовими Китаю і НАТО, міжнародної та регіональної ситуації та інших питань, що становлять спільний інтерес», – зазначили в китайському оборонному відомстві.

У пресрелізі НАТО зазначається, що делегацію Альянсу очолював директор Відділу колективної безпеки генерал-майор Дачіан-Тіберіу Щербан, а китайську – заступник директора Офісу міжнародного військового співробітництва генерал-майор Яо Цінь.

«Під час зустрічі обговорювались питання глобальної та регіональної безпеки з акцентом на незаконному вторгненні Росії в Україну, морська безпека і питання, що становлять спільний інтерес», – ідеться в повідомленні.

В ньому підкреслюється, що обидві сторони погодилися з важливістю продовження взаємодії між їхніми військовими, а генерал Щербан наголосив на цінності штабних переговорів як форуму для розв’язання спільних проблем та інтересів і сприяння прозорості.