Экспертно

ISW не має підтверджень заявам Росії про просування на захід від Бахмута

Український військовий поруч зі зруйнованим будинком у Часовому Яру, 5 березня 2024 року

Російські джерела заявили напередодні , що російська армія просунулася на захід від Бахмута, проте Інститут дослідження війни не знайшов візуальних підтверджень цим твердженням – про це ISW заявив у звіті від 1 квітня.

«Кілька російських джерел заявили 1 квітня, що частини 98-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії просунулися в напрямку Часового Яру (західніше від Бахмута) через лісисті території в заповіднику «Ступки-Голубовські-2» і зараз перебувають у 650-1000 метрах від східних околиць Часового Яру. ISW знайшов тільки дані, які підтверджують, що російські війська перебувають у 1,5 кілометрах від Часового Яру», – йдеться в тексті.

Інститут посилається на кадри з встановленою геолокацією, оприлюднені від 1 квітня, які показують «наслідки безуспішної атаки російської бронетехніки на Іванівське», що між Бахмутом та Часовим Яром.

Генеральний штаб Збройних сил України вранці повідомив, що російські війська активізувалися на Бахмутському напрямку. На цій ділянці фронту українські військові відбили 18 атак в районах населених пунктів Білогорівка, Спірне, Івано-Дар’ївка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Часів Яр.

25 березня Інститут вивчення війни у своєму звіті зазначив, що російські війська наближаються до околиць Часового Яру Донецької області, але навряд чи може статися оточення або захоплення міста в найближчі місяці.

За оцінкою Інституту, війська Росії просунулися в межах 1,5 кілометра від Часового Яру.

«Все більше і більше «прильотів» по місту»: як виживають місцеві під постійними обстрілами у Часовому Яру (відео)

Будь ласка, зачекайте

Форум