Экспертно

8 причин, чому Росія програє Україні, - Фен Юйцзюнь

Читать на русском

8 причин, чому Росія програє Україні, — Фен Юйцзюнь

8 причин, чому Росія програє Україні, — Фен Юйцзюнь

Про це розповів професор Пекінського університету Фен Юйцзюнь, який написав статтю для The Economist про найбільш неприйнятну для Путіна реальність.

Чому Україна переможе, на думку професора Юйцзюня?

1. Путін потрапив в "інформаційний кокон", він не оперує реальною перевіреною інформацією, а в системі його управління немає ефективного механізму налагодження та корекції. Україна, за всіх недоліків, куди набагато гнучкіша й ефективніша.

2. Успіх у сучасній війні забезпечують конкуренція в системах командування, контролю, зв’язку та розвідки, а також промислова міць. Промислова база Росії ніколи не наздожене потенціал СРСР.

3. Сильний опір і єдність народу України.

4. Міжнародна підтримка України.

5. Росія буде змушена піти з усіх окупованих українських територій, включно з Кримом, щоб уникнути розгрому.

6. Ядерний потенціал не є гарантією успіху. США свого часу пішли з В’єтнаму, Кореї, Афганістану, хоча володіють не меншим ядерним потенціалом, ніж нині Кремль.

7. Україна довела, що Москва не є непереможною, тому перемир’я за "корейським" сценарієм неможливе.

8. Путін у повній ізоляції, і погано контролює внутрішньополітичну ситуацію: бунт Пригожина, вічна міжетнічна і міжрелігійна напруженість, теракти і невдоволення значної частини армії — тому підтвердження.

Після війни Україна обов’язково вступить і в ЄС, і в НАТО, а Москва ще втратить колонії. Також професор вангує реформу ООН і зниження в ній ролі постійних членів Радбезу (включно з РФ)