Экспертно

Силовики вбачають підробку медичних документів, завдяки яким звільнився "азербайджанський месник" з Одеси

Читать на русском

Силовики вбачають підробку медичних документів, завдяки яким звільнився

Силовики вбачають підробку медичних документів, завдяки яким звільнився "азербайджанський месник" з Одеси

Приморський районний суд міста Одеси надав правоохоронцям дозвіл на тимчасовий доступ до медичної документації (із можливістю вилучення копій).

На підставі якої експерти КУ "Одеське обласне бюро судово-медичної експертизи" та Миколаївського обласного бюро судово-медичної експертизи дійшли синхронних висновків про те, що 47-річний громадянин Азербайджанської Республіки Шахруддін Гулієв, який у грудні 2021 року в приміщенні більярдного клубу "Арена" Південної Пальміри застрелив 65-річного кримінального авторитета Назіра Алієва, "страждав і продовжує страждати низкою хронічних захворювань та потребує лікування", яке не може надаватися в умовах медичної частини закладів пенітенціарної системи.

Відповідні рішення наприкінці лютого 2024 року постановив служитель Феміди Віктор Іванов.

 qkxiqdxiqdeihrant

(Шахруддін Гулієв)

Із тексту вердиктів випливає: відповідні заходи силовики здійснюють в рамках розслідування справи щодо ймовірної підробки (ч.1 ст. 358 КК України) історії хвороби волелюбного сина Кавказу, якого судять за обвинуваченнями в незаконному обігу зброї (ч. 1 ст. 263 КК України), контрабанді (ч.1 ст. 201 КК України), умисному вбивстві Назіра Алієва (ч.1 ст. 115 КК України) та замаху на життя ще одного відвідувача більярдної Юрія Кацефа (ч. 2 ст. 15 ч.1 ст.115 КК України).

Раніше на сторінках Dетектив-Info повідомлялося: на початку січня після понад двох років перебування за гратами Гулієва відпустили під домашній арешт саме з посиланням на висновки одеських та миколаївських експертів, які констатували: Шахруддін Вагіф-Огли "страждає від ряду тяжких хвороб", "серед яких і прогресуюче незворотне смертельно небезпечне тяжке захворювання... серцево-судинної системи".

Втім, як з’ясувалося, на дослідження експертам були надані медичні картки та медичні довідки азербайджанця за період з 2018 по 2020 роки, які не надавалися суду та стороні обвинувачення не відкривались. А з урахуванням того, що Гулієв з моменту його поміщення під варту наприкінці грудня 2021 року буцімто жодного разу не скаржився на стан здоров’я, не звертався за медичною допомогою до адміністрації Одеського СІЗО та "виглядає цілком здоровою людиною", правоохоронці вбачають — надані на дослідження експертам медичні документи кілера, який у Одесі помстився Алієву за "зраду" розстріляного в серпні 2020 року в Туреччині злодія в законі Надира Саліфова ("Лоту Гулі"/"Гулі"), можуть містити ознаки підробки.

(Шахруддін Гулієв під час затримання 28 грудня 2021 року)

Чи підтвердяться припущення силовиків щодо вирогідної підробки медичного анамнезу Шахруддіна Гулієва на шляху до його звільнення — покаже подальший перебіг слідства. У середині березня уродженцю міста Фюзулі продовжили термін дії поточного "запобіжника" у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.

detective-info.com.ua