Экспертно

У РФ анонсували візит Путіна до Китаю

Читать на русском

У РФ анонсували візит Путіна до Китаю

У РФ анонсували візит Путіна до Китаю

Російський диктатор Володимир Путін планує у травні відвідати Китай. Він має намір передати китайському колезі Сі Цзіньпіну книгу Миколи Чернишевського "Що робити?".

"Путін не уточнив дати візиту. З урахуванням названого місяця цей візит може бути його першою закордонною поїздкою у новому терміні", – пишуть російські пропагандисти.

Де та коли Путін привласнив бібліотечну книгу Чернишевського, не уточнюється. Проте пропагандисти РФ стверджують, що Сі сам попросив книгу зі штампом прийому до бібліотеки від 15 червня 1953 року, бо це збігається з датою народження китайського диктатора.

Також Сі Цзіньпін начебто казав, що цей роман один з його найулюбленіших.

"Я обов’язково візьму із собою і передам нашому другу цю книгу. Він сильний керівник та справжній чоловік. Жарти жартами, але справді, якщо він любить цю книжку, із задоволенням віддам йому", – зауважив Путін.

З цього можна зробити висновок, що Путін такий самий знавець літератури, як і знавець історії. Микола Чернишевський вважається провідним теоретиком російського нігілізму і народництва. Він відстоював право українців творити власну культуру рідною мовою.

Також Чернишевський був противником слов’янофільства і позитивно оцінював творчість Тараса Шевченка та інших українських письменників.

"Чернишевський чудово написав, що в кожному з нас трохи сидить Батий. Є великий Батий в Кремлі, під ним – ще десяток, тисячі, потім сотні тисяч Батиїв, а потім – найменші, але вони теж Батиї", – слушно зауважив режисер Андрій Кончаловський.