Экспертно

У ДПСУ назвали мету диверсійних груп окупантів на Сумщині

Читать на русском

У ДПСУ назвали мету диверсійних груп окупантів на Сумщині

У ДПСУ назвали мету диверсійних груп окупантів на Сумщині

Сили оборони України фіксують збільшення активності диверсійно-розвідувальних груп російських окупаційних військ. Основна їхня мета – розвідати, як побудована оборона, та місця дислокації ЗСУ.

Про це в ефірі телемарафону у середу, 22 травня, сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко. За його словами, на цьому напрямку ворог постійно намагається проводити диверсійну діяльність.

Водночас на Чернігівщині, яка також має кордон з державою-агресором Росією, цього не фіксується.

На Сумщині активізувалися диверсійні групи окупантів: у ДПСУ назвали їхню мету qhtixhiqtdiqqeant

"А ось Сумщина – це той напрямок, де ворог постійно намагається проводити диверсійну діяльність. Не можна сказати, що щодня російські ДРГ намагаються зайти на нашу територію, але їхня активність досить висока", – зазначив Демченко.

Речник ДПСУ сказав, що основною ціллю ворожих ДРГ на кордоні з Сумщиною є пошук місць розташування підрозділів Сил оборони. Також вони прагнуть дізнатися, як побудована оборона ЗСУ, щоб у подальшому завдавати туди ударів з потужного озброєння.

"Також ДРГ може мати завдання завдати ураження по наших позиціях власними силами, але цю загрозу хлопці добре розуміють. Застосовуються всі необхідні дії, щоб завчасно виявляти ворожі групи", – додав він.