Экспертно

Адвокати Трампа намагаються зробити так, щоб їхній клієнт не сплачував 454 млн доларів

Експрезидент США Дональд Трамп подав апеляцію на рішення проти нього у справі про цивільне шахрайство в Нью-Йорку, тоді суд вимагав сплатити 454 мільйони доларів.

Про це повідомляє Politico.

Зазначається, що адвокати Трампа подали таку апеляцію вчора, 22 липня.

Журналісти нагадали, що йдеться про справу, за розглядом якої Трампа визнали винним у шахрайському завищенні своїх статків на мільярди доларів з метою забезпечити собі кращі умови кредитування та страхування.

“Ця сума залишається серйозною загрозою для Трампа, попри те, що йому дозволили початково сплатити лише її частину. Адвокати Трампа збираються доводити, що рішення судді Енгорона було помилковим і він не розібрався у деталях, а також – що жоден банк чи страхова компанія не постраждали”, – розповіли у виданні.

Повідомляється, що експрезидент фігурує у багатьох справах, однак даний вердикт є особливою загрозою для нього, оскільки Трамп визнавав, що не має суми, яку його зобов’язали сплатити.

“Апеляційний суд призначив засідання зі слуханням усної позиції на початок вересня, і наразі невідомо, чи встигнуть винести рішення до президентських виборів у листопаді”, – додали у ЗМІ.

Раніше, 1 червня, повідомлялось, що колишній президент США Дональд Трамп заявив про намір оскаржити обвинувальний вирок суду присяжних у Нью-Йорку, який визнав його винним за всіма 34 пунктами обвинувачення у фальшуванні ділової документації, вчиненої у кримінальному процесі щодо приховування грошей. Шляхом незаконних виплат 45-й президент США намагався незаконно вплинути на результати виборів 2016 року.

Нагадаймо, Трамп став першим колишнім президентом США, визнаним винним у кримінальному злочині. Загалом йому висунули звинувачення за 34 пунктами. Присяжні визнали його винним за всіма епізодами.