Экспертно

Ведучу Брензей запросили вести конференцію, але потім віддали перевагу чоловіку

Читать на русском

Ведучу Брензей запросили вести конференцію, але потім віддали перевагу чоловіку

Ведучу Брензей запросили вести конференцію, але потім віддали перевагу чоловіку

Українська журналістка "Вікна-новини" і телемарафону "Єдині новини" та співавторка YouTube-каналу "Палає" Яна Брензей поділилася історією, як потерпіла від сексизму перед проведенням заходу про економіку для великої української компанії. Їй відмовили у співпраці за кілька днів до події через стать.

Брензей пояснила в Instagram, що, окрім цієї компанії, назву якої не називає, співробітництво пропонували й інші, яким довелося відмовити через завантаженість свого графіку. Її сильно обурило, що в організації вважають, що саме чоловіки найкраще знаються на економічній тематиці, тому відмовили у роботі жінці, попри її здобутки.

"Мала я модерувати конференцію на економічну тематику для великої компанії. І от за кілька днів до неї пишуть: "Вибачте, ми тут подумали, що краще, аби вів чоловік, тому дякуємо-до побачення". Я перечитала повідомлення кілька разів. Серйозно? Якщо економічна тематика, то краще чоловік?" – написала журналістка.

Українській журналістці відмовили в роботі на економічній конференції, бо вона... жінка.  Подробиці скандалу qkxiqdxiqdeihrant

Вона пояснила, що відмова у роботі навряд могла статися через брак знань та компетентності, адже чимало знає про економіку, а знання можуть бути кращими за інших потенційних модераторів.

"Я серед трьох найкращих випускниць програми з економічної журналістики Київської школи економіки. Я модерую заходи для міжнародних структур типу ООН та ОБСЄ. Заходи за участі перших осіб держави. Ця конференція мала б бути четвертою лише цього місяця у моєму графіку. Ще від кількох я відмовилась, бо не встигала. Але є недолік – у мене ХХ-хромосоми, а не XY", – обурилася вона.

Яна Брензей все ще оптимістично вірить, що проблема ґрунтувалася лише на неприхильності до неї, але ніяк не через те, що вона жінка.

Українській журналістці відмовили в роботі на економічній конференції, бо вона... жінка.  Подробиці скандалу

"Дуже сподіваюсь, що ця компанія просто не хотіла працювати зі мною і не знайшла кращої відмазки. Це ок, я не маю всім подобатись. Але якщо вибір базувався на статі – то це, шановні, печерний сексизм", – зауважила вона.