Экспертно

Генштаб повідомляє про напружену ситуацію на Куп’янському напрямку, там відбулося 22 боєзіткнення

Український військовослужбовець 60-ї окремої механізованої бригади готує снаряди для важкого бойового безпілотника перед польотом над позиціями російських військ e Донецькій області, Україна, 20 травня 2024 року

Російські військові продовжують прикладати основні зусилля на Куп’янському та Покровському напрямках. Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє про напружену ситуації і 22 бойові зіткнення на Куп’янському напрямку, йдеться у зведенні станом на 16:00.

«Підтверджені загальні втрати ворога в особовому складі на цей час становлять 106 осіб. Знищено по дві одиниці БМП, БТР та автомобільної техніки», – повідомили військові.

На Покровському напрямку, вказано у повідомленні, тривають 12 боєзіткнень у районах Новоолександрівки, Прогреса, Соловйового, Сокола та Уманського. Ще шість атак військ РФ вже відбито.

«На Харківському напрямку загарбники і далі тиснуть у районі Липців. Наші воїни також проводять активні дії. Загальна кількість боєзіткнень зросла до восьми. Додався ще один авіаудар по Вовчанську», – розповіли у ЗСУ.

Також Генштаб повідомляє про бій на Лиманському напрямку, ще пʼять російських атак сьогодні вже відбито ЗСУ.

Вдень у Генштабі повідомляли, що з початку доби до 13:00 на фронті відбулося 65 бойових зіткнень, і майже половина з них – на Куп’янському та Покровському напрямках.

«Війна – важка, противник – потужний за людським ресурсом та артилерією»: ситуація біля Часового Яру

Будь ласка, зачекайте

Президент України Володимир Зеленський ввечері 21 травня заявив, що надзвичайно складними залишаються Покровський, Краматорський, Курахівський напрямки – там найбільше боїв. На Харківщині, за його словами, Сили оборони України знищують окупанта, «результати відчутні».

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей. Заступник голови Харківської обласної військової адміністрації 20 травня заявив, що Збройні сили України контролюють близько 60% Вовчанська.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 17 травня заявив, що війська РФ розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, намагаючись примусити Україну задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.

Форум