Экспертно

Вбив молотком експедитора – повідомлено про підозру водієві одного з ТОВ

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 31-річному жителю Жмеринського району в умисному вбивстві з корисливих мотивів (п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України).

Слідством установлено, що водій одного з товариств з обмеженою відповідальністю, знаючи про те, що його колега розвозив товарно-матеріальні цінності покупцям і, повертаючись з рейсу мав при собі велику суму коштів, вирішив заволодіти ними.

Після 19 години 9 липня цього року він зателефонував колезі, дізнавшись його маршрут, поїхав назустріч. Зустрівшись, зловмисник завдав йому декілька ударів молотком в голову. Від отриманих травм потерпілий помер на місці події.

Кривдник забрав майже 260 тис. грн з салону автомобіля перевізника та залишив місце події. Чоловіка було затримано в порядку, передбаченому ст. 208 КПК України.

Наразі прокурором готується клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП у Вінницькій області.

Нагадаймо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури