Экспертно

На фронті загинув командир військової частини, підполковник ЗСУ Олег Пігулевський

На фронті загинув командир військової частини, підполковник ЗСУ Олег Пігулевський

Боронячи Україну від повномасштабного російського вторгнення загинув командир військової частини, командир окремого стрілецького батальйону окремої механізованої бригади армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ підполковник Олег Пігулевський

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Букви".

Майбутній оборонець Олег Пігулевський народився 1 липня 1972 року в селі Городище-Пустоварівське.

У 1990 році вступив до Новосибірського вищого загального військового командного училища, яке успішно закінчив в 1994 році та отримав звання “лейтенант”.

З 1998 року по 2004 рік проходив службу в лавах ЗСУ на різних посадах, зокрема був начальником штабу розвідувального батальйону 72-ї механізованої дивізії.

У березні 2022 року Пігулевського призвали на військову службу по мобілізації на посаду командира окремого стрілецького батальйону. У стислі терміни сформував батальйон і з 1 квітня 2022 року керував зайняттям батальйонного району оборони та його обладнанням у складі Угруповання сил і засобів оборони Києва.

У надскладних умовах зумів досягти виконання бойових завдань з утримання позицій на східних та південно-східних околицях Кліщіївки з найменшими втратами.

З 2023 організував оборону на правому березі річки Оскіл північніше населеного пункту Дворічна Куп’янського району Харківської області та керував батальйонним районом оборони у безпосередньому зіткненні з противником. Завдяки вмілим діям батальйону противнику жодного разу не вдавалося прорвати перший рубіж лінії оборони.

2 серпня 2024 року загинув під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новогродівка Покровського району Донецької області, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу і незалежність.

Про загибель оборонця також повідомив депутат від “Радикальної Партії”, нині військовослужбовець Олег Ляшко.

Загинув мій бойовий побратим, командир батальйону Олег Пігулевський. Ми з ним познайомилися і потоваришували минулого року на Дворічці, він навіть супроводжував нас на завдання. Все дивувався, що ми з ним уночі за 400 метрів від ворога. Дуже людяний і грамотний був комбат. Вічна памʼять і слава, друже,

– написав Ляшко в Instagram.

Нагадаймо, що Київщина пам’ятає: Руслан Мельниченко "Компас" загинув на Харківщині.