Экспертно

Нацбанк заборонив В’ячеславу  Богуслаєву управляти «Мотор-Банком» —

БОГУСЛАЕВ--=

Національний банк визнав ділову репутацію президента «Мотор-Січі» В’ячеслава Богуслаєва «небездоганною» і заборонив йому користуватися своїми правами єдиного акціонера «Мотор-Банку». Про це йдеться в повідомленні 11 листопада.

Об этом сообщает Охота на акул


НБУ визнав ділову репутацію власника істотної участі, єдиного акціонера АТ «Мотор-Банку» Богуслаєва небездоганною та застосував до нього захід впливу у вигляді тимчасової, до усунення порушення, заборони використання права голосу за 100% акцій АТ «МОТОР-БАНК» строком на один рік.


Відповідне рішення ухвалив комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем 10 листопада 2022 року. Нацбанк посилається на отримання відомостей про наявність у Богуслаєва громадянства Російської Федерації з 2000 року.


НБУ нагадує, що в липні перелік ознак небездоганної ділової репутації доповнили такою ознакою, як громадянство, постійне проживання чи статус податкового резидента країни-агресора.


Відповідно до закону про банки й банківську діяльність, право голосу щодо акцій такої людини, а також її право брати участь в управлінні банком переходять до довіреної особи, яку призначає Національний банк.


Служба безпеки опублікувала аудіозаписи телефонних розмов Богуслаєва, «які підтверджують його співробітництво з ворогом». Богуслаєв виправдовував напад Росії і висловлював сподівання, що російський президент Володимир Путін не зупинить наступ своїх військ, розмірковував про «нацистів» в Україні. Того ж дня суд обрав для президента корпорації «Мотор Січ» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці.

Источник: Корупция Ру