Экспертно

На Сумщині попереджають про чергову хвилю російських фейків щодо "наступу"

Читать на русском

На Сумщині попереджають про чергову хвилю російських фейків щодо

На Сумщині попереджають про чергову хвилю російських фейків щодо "наступу"

Росія розповсюджує чергову хвилю фейків про "наступ" на територію Сумської області. Дані дії зумовлені бажанням ворога дестабілізувати ситуацію в регіоні та підвищити панічні настрої серед його населення.

Про це повідомляє "Telegram"-овий канал Сумської обласної військової адміністрації.

"Вкотре у соцмережах ворог розповсюджує інформацію про масований наступ на Сумщину. Це фейк, спрямований на дестабілізацію та підвищення панічних настроїв серед жителів області", — зауважують у повідомленні.

Як зазначив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх, станом на сьогодні ударних угрупувань ворога біля кордонів Сумської області не зафіксовано.

"Сумська обласна військова адміністрація та районні військові адміністрації, керівництво громад та силових структур знаходиться на місцях. Збройні Сили України готові до будь-яких викликів і за потреби можуть дати гідну відсіч ворогу", — йдеться у повідомленні.

Разом з тим мешканців Сумщини закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Це не перший випадок, коли ворожа пропаганда розповсюждує неправдиву інформацію про перебіг війни.

Так, нещодавно Росія розпочала нову кампанію з дезінформації щодо ситуації на півдні України, запустивши побрехенька про нібито евакуацію держслужбовців з Херсону.

Також РФ розповсюджувала неправдиву інформацію про те, що Україна нібито готується до здачі Харкова.

Усі ці вкиди є брехливими.

Також на тлі військових навчань у Білорусі, які почалися 11 березня, у Центрі протидії дезінформації попередили, що у мережі можуть з’явитися чергові фейки про початок наступу окупантів на Київ. Однак наразі загрози вторгнення в Україну з боку Білорусі немає, оскільки Росія не має там достатньо сил.