Экспертно

Суд відпустив фігуранта справи про хабар Кубракову

вакс

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) змінив запобіжний захід на нічний домашній арешт для представника фінансової компанії "Сістемінвест" Олега Татаренка, якого підозрюють у допомозі в організації хабаря для віцепрем’єр-міністра з відновлення Олександра Кубракова.

Відповідне рішення 3 квітня ухвалив слідчий суддя ВАКС Олег Ткаченко, повідомляє "Слово і діло".

"В задоволенні клопотання старшого детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного Татаренка Олега Георгійовича відмовити. Застосувати до підозрюваного Татаренка Олега Георгійовича запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати житло з 22:00 до 06:00 строком на два місяці, тобто до 4 червня 2024 року включно", – оголосив рішення суддя.

Також на Татаренка поклали низку процесуальних обов’язків, у тому числі він має здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Читайте також: Колишнього директора ДП Міноборони викрито на хабарі в $600 тисяч

Як відомо, раніше ВАКС арештував у цій справі забудовника Сергія Копистиру з альтернативою 100 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти.

За даними слідства, протягом серпня-листопада 2023 року Копистира у змові з директором держпідприємства "Укркомунобслуговування" Аллою Сушон на користь власної компанії ТОВ "Сітігазсервіс" висловив пропозицію надати неправомірну вигоду Кубракову у вигляді становити 2% від площі житлового комплексу, який у майбутньому буде збудовано у Подільському районі Києва. Йшлося щонайменше про 15 квартир загальною площею понад 5200 квадратних метрів.

Цю нерухомість пропонували за те, щоб Кубраков не вносив зміни та не розривав договори від 9 грудня 2022 року, укладені між ДП "Укркомунобслуговування" (входить до сфери управління Мінрозвитку) та ТОВ "Сітігазсервіс".

У жовтні-листопаді минулого року Копистиря надав частину неправомірної вигоди Кубракову – оформив 15 квартир на довірену особу Антона Гетьмана за адресою вул. Академіка Заболотного, 148, загальною площею 785 кв. м. У листопаді на Гетьмана зареєстрували одну із 15 квартир по вул. Академіка Заболотного, 148в корпус 3 загальною площею 39,81 кв. м.

Автор: Михайло Орлюк