Экспертно

В енергосистемі є дефіцит: вводяться обмеження споживання

Читать на русском

В енергосистемі є дефіцит: вводяться обмеження споживання

В енергосистемі є дефіцит : вводяться обмеження споживання

Внаслідок ракетних та дронових ударів російських військ 18 квітня в енергосистемі України є дефіцит електроенергії і він прогнозується протягом майже всієї доби. Щоб покрити його, вранці та вдень диспетчерський центр залучав аварійну допомогу від енергосистем європейських країн.

Про це повідомляє "Укренерго".

З 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості буде запроваджено графіки обмеження споживання електроенергії, але ці заходи не стосуватимуться об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу. Обмеження споживання для побутових споживачів продовжують діяти у Харківській області.

Енергетики просять споживачів використовувати електроенергію якомога економніше. Промисловість має максимально використовувати імпорт електрики та використовувати альтернативні джерела живлення.

Протягом доби імпорт електроенергії становив 9600 МВт*год із максимальною потужністю до 1428 МВт. Експорт електроенергії не заплановано.

Через негоду та бойові дії в деяких регіонах, таких як Київська, Сумська, Дніпропетровська, Донецька та Харківська області, спостерігаються масштабні знеструмлення. Технічні порушення призвели до відключень у Кіровоградській, Сумській та Чернігівській областях.