Экспертно

Два мисливці померли від хвороби зомбі-оленів після вживання зараженої оленини в США, - Daily Mail

Читать на русском

Два мисливці померли від хвороби зомбі-оленів після вживання зараженої оленини в США, — Daily Mail

Два мисливці померли від хвороби зомбі-оленів після вживання зараженої оленини в США, — Daily Mail

Видання Daily Mail повідомляє, що в США померло два мисливці від хвороби зомбі-оленів після вживання зараженої оленини.

«Два мисливці стали першими американцями, які померли від хвороби зомбі-оленів після вживання зараженої оленини»: зомбі-вірус, що перетворює мозок на губку, дістався людини — летальність нового вірусу 100%.

«Двоє чоловіків у Вайомінгу померли від хронічного виснажливого захворювання. Експерти попереджали, що хвороба з майже 100% смертністю може перейти від оленів до людей. Нове дослідження стверджує, що це вже сталося — у двох мисливців, які померли у 2022 році після вживання зараженої оленини», – йдеться у статті.

Daily Mail пише, що у 72-річного чоловіка «швидко настала сплутаність свідомості та агресія», а також судоми. Він помер упродовж місяця. Після смерті у нього діагностували виснажуюче мозок захворювання, яке порівнюють з коров’ячим сказом.

Друг мисливця помер від цього ж. Учені вважають, що через те, що обидва їли м’ясо із зараженого стада, у них могла розвинутись хвороба зомбі-оленів, при якій мозок повільно дегенерує до губчастої консистенції, а тварини перед смертю пускають слини та байдуже витріщаються.

«Ліків чи вакцин немає, захворювання на 100% смертельно. Хвороба настільки заразна, що якщо тест у однієї тварини позитивний, зараженим вважається все стадо. Поки що її виявлено у тварин щонайменше у 32 штатах США, чотирьох канадських провінціях і чотирьох зарубіжних країнах», – пише видання.

різне dqdiqhiqdkidedant