Экспертно

Голову Броварської РДА збираються швидко звільнити після ДТП

У п’ятницю, 26 квітня, голова Броварської районної державної адміністрації Володимир Майбоженко влаштував ДТП у місті, внаслідок аварії постраждали люди.

Під час перевірки на стан алкогольного сп’яніння стало відомо, що водій був не тверезий, пишуть місцеві телеграм-канали.

Згодом голова Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що Майбоженка звільнять після сьогоднішньої ДТП, внаслідок якої постраждали люди.

Чиновник назвав такий крок «єдино правильним після жахливого інциденту, що стався у Броварах і в результаті якого постраждали 4 особи». Йдеться про трьох дорослих та одну дитину. Кравченко уточнив, що постраждалим надається вся необхідна допомога насамперед медична.

«Подібна поведінка посадової особи неприпустима! Я звертаюся до правоохоронців – у найкоротші терміни дати належну правову оцінку цій події»,– написав голова Київської області.

Також він пообіцяв, що «цю ситуацію триматиме на особистому контролі».

Володимир Майбоженко з 2006 до 2010 року обіймав посаду голови Київської облради.

У 2015 році був обраний першим заступником Київської обласної ради та обіймав цю посаду до 2019 року. На посаду голови Броварської РДА його призначили у листопаді 2022 року.