Экспертно

На Донеччині 3 травня через російські обстріли загинули 3 людини, 5 поранені – прокуратура

У прокуратурі повідомили, що ведуть розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів і звичаїв війни

На Донеччині внаслідок російських обстрілів 3 травня загинули троє людей, п’ятеро зазнали поранення , повідомила обласна прокуратура.

«Зранку 3 травня 2024 року окупаційні війська РФ обстрілюють Покровський і Бахмутський райони. У Кураховому, яке ворог, ймовірно, обстріляв з використанням РСЗВ «Ураган», загинуло двоє цивільних. Також поранено жінку й чоловіка 33 і 48 років. Крім того, під приціл російських військових потрапило місто Часів Яр, де від атаки FPV-дрону на вулиці загинув 55-річний житель, ще двоє громадян віком 46 й 53 роки отримали травми», – йдеться в повідомленні.

Також, за даними прокуратури, на власному подвір’ї внаслідок артилерійського обстрілу села Нетайлове зазнав тілесних ушкоджень 71-річний пенсіонер.

У прокуратурі повідомили, що ведуть розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів і звичаїв війни.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Президент України Володимир Зеленський раніше повідомив, що за квітень 2024 року російські війська випустили по Україні понад 300 ракет різних типів, майже 300 дронів-камікадзе Shahed і більше ніж 3200 керованих авіабомб.

Форум