Экспертно

«Слуга народу» зриває заборону УПЦ (МП)? Що відбувається


  • «Слуга народу» саботує заборону УПЦ(МП)?

Понад 60 народних депутатів зі «Слуги народу» не планують підтримувати законопроєкт про заборону УПЦ(МП) в другому читанні та не поставили свої підписи на його підтримку. Про це повідомляє LB.ua із посиланням на власні джерела.

При цьому близько 70 народних депутатів (серед них депутати «Європейської Солідарності», «Голосу» та «Слуги»-мажоритарники), як свідчать джерела LB.ua, поставили ультиматум керівництву «Слуги народу» та Верховної Ради — якщо законопроєкту щодо УПЦ (МП) не буде в порядку денному наступного тижня, вони не голосуватимуть ні за що, окрім продовження воєнного стану.

  • Що відбувається на фронті і чого потребує українська армія?

Російська армія продовжує наступати в напрямку Покровська на Донеччині, попри великі втрати. А за даними аналітичного проєкту DeepState, російській армії вдалось захопити населений пункт Прогрес, що на цьому напрямку. Не полишає спроб російська армія також штурмувати Торецьк, як артилерією, так і авіацією.

  • Якими будуть взаємини США та України, якщо Камала Гарріс стане президентом США?

Віцепрезидентка Камала Гарріс зробила першу публічну заяву після того, як президент Байден вийшов з виборчих перегонів. Вона сказала, що досягнення Джо Байдена за останні три роки не має собі рівних у сучасній історії. Тим часом встановила рекорд: лише за добу їй вдалося зібрати 81 млн доларів на передвиборчу кампанію – саме вона, з високою ймовірністю, стане кандидаткою у президенти США від Демократичної партії.

Про це та інше дивіться у програмі «Свобода.Ранок» о 9:01 на @Радіо Свобода: