Экспертно

Полеглому командиру розвідувального взводу Володимиру Ковальському відкрили меморіальну дошку в Бучі

Полеглому командиру розвідувального взводу Володимиру Ковальському відкрили меморіальну дошку в Бучі

У Бучі відкрили меморіальну дошку Герою Володимиру Ковальському, відомому за позивним "Інженер", старшому лейтенанту ЗСУ та командиру розвідувального взводу 14-ї окремої механізованої бригади

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Бучанської міськради.

Володимир втратив обидві ноги під час виконання бойового завдання в АТО у 2016 році, однак продовжував активно займатися громадською діяльністю та брати участь у спортивному русі України.

З початком повномасштабного вторгнення Володимир одним із перших пішов добровольцем та приєднався до "Бучанської варти". 27 лютого, під час жорстокого бою поблизу супермаркету "Novus", він героїчно прикрив відхід побратимів, віддавши своє життя за свободу України.

За свою службу та подвиг Герой був нагороджений численними відзнаками. У нього залишились мама, дружина та син. Пам’ять про Володимира Ковальського та його подвиг житиме вічно у наших серцях. Слава українським Героям!

Нагадаймо, що 16 липня на засіданні виконавчого комітету міськради Переяслава відділу освіти надали дозвіл на встановлення меморіальної дошки загиблому 32-річному військовому Сергію Пирогу.