Экспертно

Доступна для ударів ЗСУ територія Росії перевищила мільйон квадратних кілометрів

Читать на русском

Доступна для ударів ЗСУ територія Росії перевищила мільйон квадратних кілометрів

Доступна для ударів ЗСУ територія Росії перевищила мільйон квадратних кілометрів

Понад мільйон квадратних кілометрів території Росії (без урахування окупованих Криму та Севастополя) знаходиться в зоні, яка слабка для безпілотників української армії. Про це пишуть РосЗМІ.

Як зазначає видання, з вересня 2023 року ця територія збільшилася на понад 300 тисяч квадратних кілометрів. У зоні ураження опинилися, зокрема Санкт-Петербург, Нижній Новгород і Ярославль:

  • 20 вересня 2023 року дрон-камікадзе вперше долетів до Сочі . Він влучив у резервуар із паливом на базі «Роснефти». Через два дні влада Туапсинського району також прозвітувала про знищення БПЛА на підльоті до Туапсе.
  • У ніч проти 18 січня безпілотник вперше долетів до Петербурга, а ніч на 31 січня інший БПЛА впав біля заводу «Невский мазут». Петербург став шостим містом-мільйонником у зоні урааження. Раніше БПЛА долітали до Москви, Воронежа, Ростова-на-Дону та Краснодара. Також у зоні ураження знаходиться Волгоград.
  • 29 січня перший безпілотник упав у Ярославлі. Він спробував атакувати нафтопереробний завод «Славнефть-ЯНОС», проте, за даними Baza, упав поруч із установкою для гідрокрекінгу.
  • 31 січня БПЛА вперше долетіли до Нижньогородської області. Повідомлялося, що два дрони були перехоплені на південь від міста Кстово, приблизно за 20 км від Нижнього Новгорода. Це місце знаходиться приблизно за 800 км від найближчої точки на неокупованій території України.

різне qhtixhiqteiuhant