Экспертно

АРМА завернуло з аукціону половину картин Медведчука

Читать на русском

АРМА завернуло з аукціону половину картин Медведчука

АРМА завернуло з аукціону половину картин Медведчука

Агентство з розшуку та менеджменту активів передумало продавати на електронному аукціоні частину колекції Віктора Медведчука. Після суперечок щодо вартості деяких творів їх вирішили не віддавати у приватні галереї.

Картини з колекції проросійського політика Віктора Медведчука повернулися з експертизи, яку провели українські мистецтвознавці. Після цього з’ясувалося, що половину з них намагатимуться продати на аукціоні, а половина опиниться в музеї. Про долю колекції Медведчука розповіли на порталі Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

На порталі пояснили, що мистецтвознавці оцінили 285 картин Медведчука та встановили, що 112 з них мають художню та історичну цінність. У зв’язку з цим ухвалили рішення про те, що цінні твори не продаватимуть на аукціоні. Натомість вони опиняться у Національному художньому музеї. Відповідного рішення конкурсної комісії ще немає, воно буде наступного тижня, уточнює АРМА.

Пресслужба агенції оприлюднила фотографії картин, вилучених у маєтку проросійського політика під час обшуку у справі про державну зраду.

Колекція Медведчука, Віктор Медведчук, кум Путіна, Медведчук держзради, Медведчук держзрада qkxiqdxiqzriqdant

Колекція Медведчука — картини, конфісковані в маєтку проросійського політика

Фото: АРМА

На фотографіях можна нарахувати близько 40 творів, що стоять на підлозі, притулені до стіни у невстановленому приміщенні.

Колекція Медведчука, Віктор Медведчук, кум Путіна, Медведчук держзради, Медведчук держзрада

Колекція Медведчука — АРМА планує продати частину картин

Фото: АРМА

Колекція Медведчука, Віктор Медведчук, кум Путіна, Медведчук держзради, Медведчук держзрада

У замітці АРМА також пояснюється, що станеться з картинами, які не мають історичної та мистецької цінності — їх продаватимуть через портал електронних аукціонів "Прозорро.Продажі". Кошти, які сплатять потенційні покупці, надійдуть до Держбюджету.