Экспертно

Українські зірки та фанати кіно відреагували на «Оскар», який здобув фільм «20 днів у Маріуполі»

Читать на русском

Українські зірки та фанати кіно  відреагували на «Оскар», який здобув фільм «20 днів у Маріуполі»

Українські зірки та фанати кіно відреагували на «Оскар», який здобув фільм «20 днів у Маріуполі »

Визнання стрічки Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" переможцем у категорії "найкращий документальний фільм" викликало двоякі відчуття в українців, які дивилися церемонію вручення премії "Оскар". Зірки, фанати кіно та навіть сама команда погодилися, що воліли б ніколи не бачити події трагічної кінороботи.

Своїми думками після перегляду новин або прямої трансляції юзери та знаменитості поділилися в соцмережах. OBOZ.UA вирішив зібрати дописи, які стали популярними.

Український ведучий Андрій Бєдняков родом із Маріуполя висловив вдячність кінокоманді за документування страшних злочинів росіян.

"Важкий "Оскар". Документували те, що Росія так хотіла приховати. Дякую за те, що весь світ побачив злочини Росіі в моєму рідному місті. Це ще одна нагода перед усім цивілізованим світом нагадати про те, що війна триває. І що нам потрібні підтримка та допомога", – написав він.

Відчуття двоякі: українські зірки та фанати кіно неоднозначно відреагували на  qkxiqdxiqdeihrant

Журналістка Раміна Есхакзай, котра і сама часто знімає сюжети в містах, де ведуться активні бойові дії, також подякувала команді Мстислава Чернова. "Завдяки вам весь світ дізнався, як російська армія знищувала українців у Маріуполі", – написала інтервʼюерка.

Ведуча Маша Єфросиніна підкреслила, що відчуває гордість, затьмарену сумом. Співачка Наталка Карпа чесно зізналася, що не може радіти: "Знаєте, але я плачу. В мені такі двоякі відчуття, бо так хотілось, щоб він був за ігровий фільм чи пізнавальний, а не про біль мого народу на реальних подіях".

Відчуття двоякі: українські зірки та фанати кіно неоднозначно відреагували на

Відчуття двоякі: українські зірки та фанати кіно неоднозначно відреагували на

Перший член наглядової ради "Серця Азовсталі" Наталія Ємченко назвала "Оскар" українців "великим і страшним", а письменник Богдан Логвиненко підкреслив, що ця нагорода є "надважливою".

Режисерка Ірина Цілик також прокоментувала перемогу свого колеги. Вона пригадала, якою ціною команді вдалося вивезти цей матеріал з окупованого міста.

Відчуття двоякі: українські зірки та фанати кіно неоднозначно відреагували на

"Оскар" та інші відзнаки важливі в наш час, коли увага до будь-якої теми так легко перемикається на інші. Але я дуже сподіваюся, що кадри з "20 днів у Маріуполі" довго стоятимуть перед очима різних людей, які його подивилися. І я не знаю, скільки глядачів сьогодні вночі було у церемонії "Оскару", але минулого року, пишуть, їх було 19 мільйонів. Мстислав від імені команди виголосив дуже точну промову, яку, сподіваюся, було почуто", – написала кінодіячка.

Сам автор фільму-переможця зізнався, що хотів би ніколи його не знімати, а престижну нагороду без сумнівів обміняв би на мир.