Экспертно

На Волині чоловік ухилився від мобілізації й отримав вирок суду

Читать на русском

На Волині чоловік ухилився від мобілізації й отримав вирок суду

На Волині чоловік ухилився від мобілізації й отримав вирок суду

У Ратнівському районі Волинської області військовозобов’язаний українець ухилився від мобілізації та був визнаний судом винним у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ст. 336 КК. Чоловік отримав один рік обмеження волі, оскільки уклав угоду з прокурором про визнання вини.

Відповідне рішення Ратнівського районного суду Волинської області (у справі №166/282/24) оприлюднене на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень. Вказано, що обвинувачений – місцевий житель, громадянин України, безробітний, не одружений.

Він з’явився по повістці в Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, пройшов військово-лікарську комісію й був визнаний придатним.

30 серпня 2023 року чоловікові було особисто вручено повістку про необхідність прибути до пункту збору. Він мав з’явитися туди 18 вересня, але без поважних причин і законних підстав на відстрочку цього не зробив.

15 грудня 2023 року жителю Ратнівського району повідомили про підозру за ст. 336 (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації).

У березні 2024 року між прокурором та обвинуваченим було укладено угоду. У підсумку суд засудив ухилянта до року обмеження волі. Апеляцію на рішення можна подати протягом 30 днів після винесення вироку.

Не з’явився в пункт збору: на Волині чоловік ухилився від мобілізації й отримав вирок суду rxidteiqeqiqrhant