Экспертно

Час для нової квартири: дружина держсекретаря Мінекономіки Віталія Петрука отримала житло за 3 млн гривень

держсекретар Мінекономіки Віталій Петрук

Дружина держсекретаря Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, екс-керівника Чорнобильської зони Віталія Петрука , за час воєнного стану стала власницею квартир у столиці на суму близько 3 мільйонів гривень.

Про це повідомило видання 368.media досліджуючи декларацію чиновника за 2023 рік.

Віталій Петрук у перші роки 2000-х розпочав кар’єру як помічник віце-прем’єра, згодом працював на високих посадах в НАК «Енергетична компанія України», був начальником управління в Кабміні, де відповідав за питання техногенної та екологічної безпеки.

З 2015 по 2019 рік він керував Державним агентством України з управління зоною відчуження, де його ім’я фігурувало у кількох корупційних скандалах, що призвело до його відставки. Після цього Петрук обійняв посаду заступника голови у ДП «АМПУ», а в березні 2023 року став держсекретарем.

У вересні 2022 року його дружина Вікторія стала власницею квартири площею 54,4 квадратних метрів у Києві, вартість якої склала 2,98 мільйона гривень.

Раніше Знай.ua розповідав, на чому спалився хитрун нардеп Торохтій, який придбав шикарний "гелік" за 10 тисяч гривень. Автівку придбали за 10 тисяч гривень, а страхування обійшлося в рази більше – 161 тисяча гривень.

Провівши розслідування, bihus.info. знайшли на сторінці автодилера Art Motors оголошення про продаж ідентичного Mercedes-Benz G 400 2020-го року випуску у спецверсії Stronger Than Time. Оголошена Art Motors вартість позашляховика – $153 000.