Экспертно

Jerry Heil та Alyona Alyona у разі перемоги на Євробаченні-2024 продадуть кубок

Читать на русском

Jerry Heil та Alyona Alyona у разі перемоги на Євробаченні-2024 продадуть кубок

Jerry Heil та Alyona Alyona у разі перемоги на Євробаченні-2024 продадуть кубок

Представниці України на Євробаченні-2024 планують зібрати 10 млн грн із 70 необхідних для відновлення розбомбленої Росією школи на Криворіжжі.

Представниці України на конкурсі "Євробачення — 2024" Alyona Alyona та Jerry Heil розповіли, що робитимуть з нагородою у разі перемоги на конкурсі у шведському місті Мальме.

Про це пише Deadline.com.

Зокрема артистки зазначили, що рішуче налаштовані докласти максимум зусиль, щоб здобути перше переможне місце за результатами голосування. При цьому всі кошти, які вдасться заробити на конкурсі, співачки планують передати на відновлення школи Криворізького району Дніпропетровської області, яку зруйнував удар російської ракети.

2022 року український оркестр Kalush Orchestra переміг на пісенному конкурсі Євробачення і негайно продав кубок переможця за 900 000 доларів, щоб зібрати гроші для допомоги у війні. Характерний кришталевий мікрофон було виставлено на аукціон у Facebook, коштом якого закупили безпілотники для українських військових.

Водночас в інтерв’ю "Радіо Свобода" Alyona Alyona та Jerry Heil повідомили, що вирішили допомогти зібрати кошти на відновлення гімназії у Великій Костромі на Криворіжжі, оскільки були вражені життєвими історіями двох вчительок цього навчального закладу – Людмили Таранович та Тетяни Магди. З початком повномасштабного вторгнення обидві залишились у селі та намагалися допомагати рідній школі.

Через платформу UNITED24 Alyona Alyona та Jerry Heil під час Євробачення у Мальмі планують зібрати 10 млн грн ($250 тис.). Директор гімназії Ольга Дашко повідомила, що загалом кошторис відновлення становить 70 млн₴ Також у школі ще не знають, якими будуть джерела фінансування.