Экспертно

Суд виніс рішення щодо передачі лісу у Бучі на користь забудовника

Суд виніс рішення щодо передачі лісу у Бучі на користь забудовника

Київський обласний господарський суд вирішив долю дубового лісу у Бучі біля "Кампи" на користь забудовника

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Нерухомі".

Йдеться про будівництво хмарочосів на місці зеленої зони, яке планує Антон Мирончук (ТОВ "Орлан-Інвест Груп"). Він є бізнес-партнером колишнього мера Ірпеня Володимира Карплюка.

Суд першої інстанції Господарського суду Київської області виніс рішення, за яким Бучанська міськрада зобов’язана передати ділянку з лісом в оренду забудовникові. Міськрада Бучі подала скаргу до Вищої кваліфікаційної комісії суддів, ще одну скаргу наразі готує Фундація DEJURE.

Основні докази — незаконні вирубки дерев під прикриттям тітушок, задокументовані спроби будівництва, попри арешти ділянки і відсутність дозволів, а також численні недопуски представників влади й поліції на ділянку, коли там вели незаконні роботи.

Також Бучанська рада планує проголосувати й зарезервувати ділянку як землі для рекреації. Нагадаймо, що наприкінці 2023 року вона проголосувала за створення парку-пам’ятки.

Бучанська міська рада обстоює включення цієї території до категорії парку. Відповідні рішення прийнято, і клопотання, як вимагає законодавство, направлено до Київської облради. Щоб більше жоден землекористувач чи власник не міг самоправно, на власний розсуд діяти та всупереч інтересам громади,

— сказав мер Бучі Анатолій Федорчук.

Нагадаймо, що з’явилися подробиці ракетної атаки на Трипільську ТЕС.