Экспертно

На Буковині жителя Хмельниччини судитимуть за підроблення та використання фальшивих документів

Правоохоронці викрили та задокументували протиправні дії чоловіка, який за допомогою підроблених документів намагався перетнути державний кордон. За вчинене йому загрожує до двох років обмеження волі.

Під час досудового розслідування співробітники відділення поліції № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького РУП з’ясували, що у червні цього року в селі Красноїльськ на контрольно-пропускному пункті 26-річний житель Хмельницької області надав інспектору прикордонної служби підроблені документи, які б надавали йому право на безперешкодний перетин кордону.

Поліцейські з’ясували, що чоловік виготовив довідку для отримання пільг інвалідам, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу та довідку до акту огляду медико-соціальної експертної комісії на бланках паперу, проставив письмові відмітки, підписи від імені керівників установ та підробив печатки.

Наразі дізнавачі поліції під процесуальним керівництвом Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування, матеріали якого з обвинувальним актом скерували до суду для розгляду.

Фігуранту інкримінують вчинення кримінальних проступків, передбачених ч. 1 і 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Поліцейські Буковини нагадують, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам віком від 18 до 60 років.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області