Экспертно

Кабмін відправив на приватизацію конфіскований у російського сенатора завод "Мотордеталь-Конотоп"

конотоп,мотордеталь

Кабінет Міністрів включив до переліку обʼєктів великої приватизації 100% статутного капіталу товариства з обмеженою відповідальністю "Мотордеталь-Конотоп".

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні у п’ятницю, 2 серпня, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

У серпні минулого року Вищий антикорупційний суд конфіскував на користь держави 100% у ТОВ "Мотордеталь-Конотоп" за законом про санкції.

За даними українського реєстру, засновником підприємства була кіпрська компанія Lepedan Investments Limited, а кінцевим бенефіціаром – громадянин Грузії Авігдор Ярдені. Проте Міністерство юстиції довело у суді, що насправді завод належить російському політику Сєргєю Калашніку.

Калашнік – член Ради федерації (верхньої палати парламенту) Росії. Перебуває під санкціями більшості країн Заходу, РНБО України наклала на нього санкції у вересні 2022 року.

Читайте також: Банк і авіаційний завод Богуслаєва стали державними

"Мотордеталь-Конотоп" спеціалізується на виробництві та постачанні гільз циліндрів для двигунів внутрішнього згоряння. Підприємство здатне виготовляти понад 1500 найменувань гільз для будь-якої автомобільної техніки, суден та тепловозів. У нього є власне чавунно-ливарне виробництво, два механообробні цехи та допоміжні цехи.

За даними сайту підприємства, на ньому працюють понад 800 співробітників, географія експорту – 35 країн світу.

Автор: Михайло Орлюк