Суперфуд завжди має екзотичні асоціації: авокадо, манго, чіа та інше. Але наші українські продукти в деяких випадках мають навіть більше користі та смаку.

Найголовніше в наших умовах – вони не дорогі і доступні кожному українцю.

Про те, які локальні продукти містять багато поживних речовин, розповіла Олена Лівінська.

Гречка

Унікальна крупа, що містить велику кількість білків, правильних вуглеводів, клітковини, вітамінів групи В. Крім того, вона багата такими мікроелементами, як мідь, магній, залізо, марганець, селен, фосфор, цинк. Гречана каша або суп – відмінне рішення для того, щоб збагачувати свій організм корисними елементами і добре наїстися.

Гарбуз

Овоч, який містить калій, вітамін А і С. Окрема тема – гарбузові насіння – багаті білками, жирними кислотами, магнієм, залізом, фосфором і цинком. Хороша новина в тому, що з нього можна готувати абсолютно все, і це буде не тільки смачно, але й корисно.

Буряк

Ще один овоч, який заслуговує окремої уваги. Він є джерелом клітковини, корисних вуглеводів, марганцю та фолієвої кислоти. А ще він здатний нормалізувати кров'яний тиск. Щоб зробити свій раціон корисним, збагачуйте його стравами з буряка, і організм вас за це подякує.

Квашена капуста

В її складі є не тільки багато вітаміну С, але й молочнокислі бактерії. Вона здатна пригнічувати запальні процеси в організмі та зміцнювати імунітет.