Спеції – продукт, який робить смак наших страв насиченим і пікантним. Вони також корисні для нашого організму.
Багато хто купує їх на вагу на ринку, адже так виходить вигідніше, проте такий варіант поступається якістю.
Фабрично упаковані спеції обов'язково проходять перевірку якості та санітарний контроль на виробництві.
Також спеції мають властивість не тільки віддавати власний аромат, але й вбирати сторонні запахи з навколишнього середовища.
Заводська упаковка гарантує якісне зберігання спецій.
Вони мають властивість швидко втрачати аромат, колір, смакові якості та корисні властивості при зберіганні на відкритому повітрі.
При порушенні умов зберігання спеції можуть покриватися пліснявою.
Також не зрозуміло, скільки часу у продавців на прилавках знаходяться ті чи інші приправи.
Фахівці неодноразово знаходили в прострочених спеціях сальмонели, які є збудником важкого шлунково-кишкового захворювання.
Частіше її виявляють у таких спеціях, як орегано, базилік, порошок каррі, насіння кунжуту та перець.
Тому, щоб не ризикувати власним здоров'ям, краще купувати фасовані варіанти у перевірених магазинах.