середа22 січня 2025
rezzonans.in.ua

Ця недорога риба буде неймовірно смачною: як приготувати хек у кисло-солодкому соусі (відео)

Вона виглядає святково і підходить до будь-якого столу.
Приготовьте хек в кисло-сладком соусе — это бюджетная рыба, которая станет невероятно вкусной! Смотрите видео-рецепт!

Такі риби як скумбрія або хек досить популярні серед господинь. Першу можна замаринувати або запекти, а хек потушити у смачному маринаді, завдяки якому страва вийде ресторанною.

Йдеться про рецепт хека в кисло-солодкому соусі. А поділилися ним на Instagram-сторінці "_fil.anna_".

Як приготувати рибу в кисло-солодкому соусі

Інгредієнти:

  • хек – 1 кг;
  • мука;
  • цибуля – 1 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;

Інгредієнти для маринаду (склянка 200 мл):

  • вода – 1 ст.;
  • цукор – 1 ст.;
  • олія – ½ ст.;
  • томатний соус – 400 г;
  • оцет – ½ ст.;
  • сіль;
  • перець;
  • улюблені спеції;

Спосіб приготування:

1.Рибу помити, просушити і нарізати на невеликі шматочки.

2.Запанірувати рибу в муці і обсмажити до золотистого кольору з обох сторін.

3.Цибулю та болгарський перець тонко нарізати.

4.Укласти в каструлю шарами: цибуля/перець – риба – цибуля/перець – риба.

5.Приготувати маринад, змішавши воду, цукор, рослинну олію, томатний соус, сіль, спеції.

6.Додати оцет і знову довести до кипіння.

7.Залити рибу гарячим маринадом і повністю охолодити при кімнатній температурі.

8.Відправити на ніч у холодильник.