середа15 січня 2025
rezzonans.in.ua

Відома ідеальна пропорція: що додати в узвар для розкішного аромату (відео)

Як приготувати узвар з чорносливом
Узнайте, как улучшить узвар, добавив ингредиенты для насыщенного аромата. Смотрите наше видео для идеальных пропорций!

На Різдво, Щедрий вечір та Хрещення готують кутю. Ми ділилися її класичним рецептом. Незмінним супутником цієї страви є узвар. Це ароматний напій, який готується з сухофруктів та підсолоджується медом.

Кулінарний блогер Mil Alexx у своєму відео розповів, з чого його варити для розкішного аромату. Він поділився ідеальною пропорцією – на кожен літр води беремо 1 жменю сушених яблук та по 1/4 жмені груші та копченого чорносливу. З зазначеної кількості інгредієнтів виходить понад чотири літри насиченого узвару.

Інгредієнти:

  • 4 жмені яблучної сушки
  • 1 жменя сушених груш
  • 1 жменя копченого чорносливу
  • кілька родзинок за бажанням
  • 4 л води
  • 1-2 ст. л. меду (за смаком)

Спосіб приготування:

  1. За бажанням до узвару можна додавати родзинки, курагу або інші сухофрукти, які вам подобаються. Усі сухофрукти заливаємо водою та ретельно миємо.
  2. Воду зливаємо разом з можливою брудом. Знову заливаємо водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
  3. Після кипіння варимо ще кілька хвилин. Даемо трохи охолонути і за смаком додаємо мед — 1 столову ложку меду, якщо компот має бути несолодким, або 2 ложки, якщо хочете солодкий.
  4. Розмішуємо мед в узварі. Залишаємо напій настоюватися хоча б 12 годин.

Узвар виходить насиченим та ароматним. Також ми ділилися рецептом апетитних пампухів.