середа05 лютого 2025
rezzonans.in.ua

Особливий інгредієнт зробить кутю неймовірно смачною: що додати до страви (відео)

Як особливо смачно приготувати рисову кутю
Уникальный компонент превратит кутью в настоящий деликатес: узнайте, что можно добавить в это блюдо (видео)

Класичною кутею вважається пшенична. Ми ділилися її рецептом. Проте є ще й чудова альтернатива традиційній куті з пшениці — рисова кутя.

Готувати кутю з рису швидко, вона виходить дуже смачною. На кулінарному ютуб-каналі "Смачні рецепти Наталі Cook" розповіли, як приготувати її особливо смачно. Автор відео пропонує приготувати її не лише з родзинками, але й з сушеною журавлиною.

Інгредієнти:

  • Рис – 150 г
  • Вода для приготування рису – 320 мл
  • Родзинки – 75 г
  • Журавлина – 75 г
  • Мак – 35 г
  • Грецькі горіхи – 75 г
  • Мед – 4-5 ст.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку сухофрукти заливаємо гарячою водою і залишаємо на 30 хвилин. Після цього зливаємо воду і обсушуємо їх паперовим рушником.
  2. Мак також заливаємо окропом і залишаємо на 30 хвилин. Поки мак настоюється, рис промиваємо холодною водою приблизно 7-8 разів до повної прозорості води. Перекладаємо його на сковороду. Заливаємо холодною водою.
  3. Доводимо до кипіння і додаємо щіпку солі. Вогонь зменшуємо до мінімуму, накриваємо кришкою і варимо 15-20 хвилин, не помішуючи.
  4. Горіхи ламаємо або нарізаємо великими шматочками. Рис знімаємо з вогню і залишаємо під кришкою до готовності.
  5. З маку зливаємо воду і розтираємо до появи білого молочка. Змішуємо всі інгредієнти в мисці і поливаємо медом. Ретельно перемішуємо.

Різдвяна кутя з рису — це ароматно, соковито і дуже смачно. Також ми ділилися рецептом смачного компоту.