Класичною кутею вважається пшенична. Ми ділилися її рецептом. Проте є ще й чудова альтернатива традиційній куті з пшениці — рисова кутя.
Готувати кутю з рису швидко, вона виходить дуже смачною. На кулінарному ютуб-каналі "Смачні рецепти Наталі Cook" розповіли, як приготувати її особливо смачно. Автор відео пропонує приготувати її не лише з родзинками, але й з сушеною журавлиною.
Інгредієнти:
Рис – 150 г
Вода для приготування рису – 320 мл
Родзинки – 75 г
Журавлина – 75 г
Мак – 35 г
Грецькі горіхи – 75 г
Мед – 4-5 ст.
Спосіб приготування:
Спочатку сухофрукти заливаємо гарячою водою і залишаємо на 30 хвилин. Після цього зливаємо воду і обсушуємо їх паперовим рушником.
Мак також заливаємо окропом і залишаємо на 30 хвилин. Поки мак настоюється, рис промиваємо холодною водою приблизно 7-8 разів до повної прозорості води. Перекладаємо його на сковороду. Заливаємо холодною водою.
Доводимо до кипіння і додаємо щіпку солі. Вогонь зменшуємо до мінімуму, накриваємо кришкою і варимо 15-20 хвилин, не помішуючи.
Горіхи ламаємо або нарізаємо великими шматочками. Рис знімаємо з вогню і залишаємо під кришкою до готовності.
З маку зливаємо воду і розтираємо до появи білого молочка. Змішуємо всі інгредієнти в мисці і поливаємо медом. Ретельно перемішуємо.
Різдвяна кутя з рису — це ароматно, соковито і дуже смачно. Також ми ділилися рецептом смачного компоту.