Экспертно

Міненерго розраховує на зростання потужності для імпорту електроенергії восени

електроенергія

У Міністерстві енергетики висловили сподівання, що на осінь Україна вже матиме збільшені потужності для того, щоб можна було імпортувати більше електроенергії.

Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук у ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

"Дуже сподіваємося, що на осінь ми вже матимемо збільшені потужності, щоб ми могли імпортувати більше електроенергії. Бо це суттєвий інструмент балансування нашої енергосистеми в тому числі", – зауважила Гринчук.

За її словами, є певні технічні пропускні спроможності щодо імпорту електроенергії.

"Ми постійно працюємо над тим, щоб збільшувати цю технічну можливість отримання електроенергії від країн-сусідів. Необхідно розуміти, що будь-яке виробництво електроенергії в інших країнах все одно впиратиметься в технічну спроможність пропуску цієї електроенергії", – пояснила Гринчук.

Вона зазначила, що ситуація в енергосистемі України продовжує бути складною й у ній зараз зафіксовано високий дефіцит.

Відповідаючи на питання про підготовку до зими,Гринчук розповіла, що Міненерго зараз активно працює з регіонами. Зокрема, проводиться оцінка ситуації на практично кожному об’єкті критичної інфраструктури.

"Готуємо різні рішення, готуємося до різних варіантів, які можуть бути взимку, забезпечуємо елементами резервного живлення на випадки критичних ситуацій, щоб у нас вся критична інфраструктура у будь-якому варіанті, при будь-якому розвитку подій залишалася заживленою", – сказала Гринчук.

Як повідомлялося, раніше в Міненерго заявили, що експорту електроенергії в Україні немає, і він не планується.

Автор: Галина Ялівець